Innova ja Discmania olivat kaksi eniten myynyttä brändiämme vuonna 2020. (Paul McBeth on vaihtanut tallia ja olemme päivittäneet Innova-seinän myymälöissämme kuvan ottamisen jälkeen.)

Frisbeegolfissa tapahtuu – laji kasvaa kuin sämpylätaikina ja samalla kasvavat myös myyntiluvut. Päätimme alkaa kertomaan hieman mitä Powergripin tiskin yli liikkuu. Tässä ensimmäinen markkinakatsauksemme. Se keskittyy frisbeegolf-brändien ja kiekkojen välisiin markkinaosuuksiin pelkän kiekkomyynnin perusteella. Olemme Euroopan suurin frisbeegolf-tuotteiden jälleenmyyjä. Nettikauppamme lisäksi meillä on neljä myymälää: Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Hieman alun pandemiaepäröinnin jälkeen frisbeegolf-välinemyynti alkoi kasvaa räjähdysmäisesti maaliskuun 2020 lopussa. Innova sai pidettyä kärkipaikkansa vuoden loppuun saakka suurista toimitusvaikeuksista huolimatta. Discmania sijoittui toiseksi heti Innovan jälkeen pienellä erolla, ja Prodigy Disc oli kolmas niinikään pienellä marginaalilla kahden kärkeen. On huomionarvoista, että Latitude 64:n valmistamat Trilogy-brändit (Latitude 64, Dynamic Discs ja Westside Discs) myivät yhteensä enemmän kuin Innova. Discraft sijoittui brändien myyntitilaston neljänneksi.

MVP Disc Sports ja MVP:n valmistama Axiom Discs ovat molemmat vahvassa nousussa. Ruotsalainen Kastaplast on hyvässä iskussa pienempien valmistajien kilvassa.

Eniten myyneet frisbeegolfmerkit 2020

TOP 20 eniten myyneet frisbeegolf-kiekkomallit 2020

Tällä listalla mukana ovat kaikki kyseisen kiekkomallin variaatiot – esimerkiksi koko muovivalikoima ja erilaiset stämpit. Prodigy Discin PA-3 vei listan kärkisijan varsin ylivoimaisesti. Innovan kestosuosikki “Dessu” lunasti kakkospaikan ja Discmanian Sensei sijoittui kolmanneksi. Latitude 64:n Pure ja Discraftin Buzzz olivat heti Sensein kannoilla.

TOP 20 eniten myyneet frisbeegolf-draiverit 2020

Discmanian DD3 on ollut äärimmäisen suosittu pitkän matkan draiveri ja otti odotetusti myyntitilaston kärkipaikan 2020. Discmania ei ole varsinaisesti tunnettu alivakaista kiekoistaan, sillä mallisto on ollut mieluummin kilpapelaajien suuntaan. Alivakaa väylädraiveri ja kauden 2020 uutuusjulkaisu Neo Essence oli välitön myyntimenestys ja sijoittui toiseksi ihan DD3:n kantaan. Discmanian kestosuosikki C-linjan FD otti draiverimyyntitilaston kolmospaikan ennen Innovan Star Destroyeria ja Wraithia.

TOP 20 eniten myyneet frisbeegolf-lähestymiskiekot 2020

Innovan supersuosittu suoraan lentävä Champion Mako3 otti lähestymiskiekkojen myyntitilaston kärkipaikan. Perässä seuranneet Discraftin Z line Buzzz ja Discmanian Neo Origin ovat nekin suoralentoisia. Buzzz on kuulunut asiakkaidemme kestosuosikkeihin jo perustamisvuodestamme 2009 alkaen. Discmanian uutuuskiekko Origin oli Essencen ohella tervetullut ja kaivattu alivakaa tuttavuus Discmanian mallistoon. Se soveltuu mainiosti suurille aloittelijajoukoille.

TOP 20 eniten myyneet frisbeegolf-putterit 2020

Discmanian Sensei oli parhaiten myynyt putterimme vuonna 2020. Sitä on saatavilla sekä Active Premium että Active Baseline -versioina, ja nämä kaksi vaihtoehtoa muodostivat myyntitilaston kärjen. Tiimipelaajamme Niko Rättyä tahditti Senseitä myyntimenestykseen lukuisilla “Aina milliin” -videoillaan. Sensei istuu hyvin useimpaan käteen kuten myös sen neutraali lento. Kolmos- ja nelossija menivät Prodigyn PA-3-variaatioille. Niinikään tiimipelaajamme Väinö Mäkelän aktiivinen sometoiminta auttoi meitä tyhjentämään hyllyjä PA-3:sta.

Tilaa Väinön ja Nikon kanavat ja seuraa heitä alkavan frisbeegolf-kauden seikkailuissa!